2010. február 8., hétfő

Kis testvér figyel téged

Bizony Sanyi, Öcsi figyel téged, és úgy néz rád, mint egy istenre. És ez az Öcsi ma töltötte be 7dik hónapját, így aztán már nem halogathatom tovább, hogy megírjam a féléves beszámolót.

6 hónaposan volt kb 9 kiló, úgyhogy mostanra könnyen lehet, hogy megvan a 10. Nekem legalábbis kezd fájni a csuklóm a cipelgetéstől - az utóbbi időben ugyanis kicsit nyűgösebb, többet kell fölemelni. Egyrészt mert jönnek a fogak, Lóránt gyakran köldökig összenyálazza a ruháját. (Egy kis recés valami már kibújt.:)) Másrészt mert nagyon szeretne már mindent megfogni, megkóstolni, részt venni, dehát szegény még csak hasalni tud. Így aztán "vegyetek már fel, hadd lássam én is!" van.

Lehoztuk a padlásról a holdkompot, azóta egy kicsit nyugi van. Lóránt nagyon élvezi, ha benne van, és ezzel is leginkább hátrafelé tolat. (Nem, nem hiszem, hogy a holdkomp rosszat tenne a gerincének.)
Azért egy kis cipelgetés után jól eljátszik hason is. Még nem mászik, de jól tud tolatni, körbeforogni, és elvétve előrefelé kúszni. Emelgeti már a lábacskáit, de még összegabalyodnak.

Most is nyugodt babának gondolom, bár olyankor nyugodtabb, ha ott van Sanyi és megy a ricsaj. Sanyit, mint már említettem a bevezetőben, csodálja, áhítattal néz fel rá. Egyszer már az is előfordult, hogy Sanyi valamit huncutkodott Lóránt lábánál, Lóránt pedig kacagott. Sokszor idegesíti Sanyit, hogy Lóránt belekapaszkodik, meghúzza a haját, de továbbra is nagyon szívesen dögönyözi. Méghozzá pont úgy, ahogy mi őt. Lóránt legjobb esetben csodálkozva néz.
Egyébként Lóránt is szereti a dögönyözést, csak érteni kell a módját. Most már könnyen meg tudom nevettetni, pl jól magamhoz szorítom, vagy a cuppanós puszilavinát is értékeli, esetleg egy kis combmegmarkolás, stb.

A kiskádban felültettem, és kapaszkodva nézelődött. Nagyon élvezi a fürdést, folyamatosan rugdalózik, és sok sok hőhöhőőő.
Érdeklődve játszik majdnem mindennel, amit a kezébe adok, persze, jobb, ha csörög, vagy lifeg rajta valami, vagy legalább énekel. A legeslegeslegjobb a fekete mobiltelefonom. Ezt egyszerűen nem tudom semmilyen játéktelefonnal sem helyettesíteni, annyira imádja. Egy ideig odaadtam neki, gondoltam, csak nem tudja tönkretenni – gyenge anyai szívem túlságosan bízott a technikában – de sajnos zárlatos lett a sok nyáltól.
Vizsgálódás közben Lóránt gyakran gügyög vagy bugyborékol. Leginkább azt szokta mondani, hogy baaa-baaa-ba.
A játszószőnyegen szívesen fogdossa a vackokat, bár ő is inkább magára dönti az egészet. A hordozójában nagyon ügyesen hintáztatja magát, de az utóbbi hónapban megutálta a hordozót, és nem szívesen múlatja benne az időt, hogy úgy mondjam. :) Jóformán kinyomja magát hídba, így aztán tényleg ki kell venni belőle, mielőtt kicsúszik.

Ez egy kicsit homályos, de olyan aranyos:


És végül egy kép arról, hogyan telnek mostanában a hétvégék:
A kép még időben készült, ugyanis ezt követően Sanyi végig ordított, hogy nem akar szánkózni, hanem síelni szeretne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése