2010. június 14., hétfő

Neeeeem

Csillapodni látszik a Nem korszak, ezért gyorsan összefoglalom, hogyan is zajlott ez Sanyinál. Eleinte csak annyit mondott nagyon keményen: "Ne akal" aztán elkezdte kimondani az m-et is, és egy nagyon határozott: "Nemm" lett a szavajárása. Mostanában olyan gyengéden mondja, hogy "Neem" mintha azt mondaná, hogy mézeskalács. Vagy bársony. És még egy kis dallamot is visz bele.
No de a lényeg, hogy mindenre mondja, hogy Nem. Kárimama kertjében sok a csiga, így Sanyi az összes csigás gyerekdalt tudja, csak éppen úgy mondja: "csigabiga nem kapszvajat".
Így aztán érthető, hogy kedvenc nótája a következő:
"Aki nem lép egyszerre,
Nem kap rétest estére - minden sorban van egy "nem", ez megfelelő Sanyinak.
"Pedig a rétes nagyon jó - itt már egy kicsit kizökkent, aztán így folytatja:
"Katonának nem az való."

Mondom neki, hogy itt nem lehet motorozni, már százszor megmondtam. Ezt ő úgy ismétli meg - mert mindent megismétel - "Itt lehet motorozni... nem százszor...megmondtam." Másik alkalommal azt mondom, Nem Sanyikám most sehova nem megyünk. Erre azt mondja: "Sehova megyünk!"
Aztán még vannak ilyen gyöngyszemek, mint pl: "a Zita nem táskája", vagy a cipőkanál tagadóalakja "cipő..nem..kanál", vagy: "katasz..nem...lóka"= katasztrófa. Sőt, néha azt is mondja, hogy "Nemt", de nem derült ki a szövegkörnyezetből, hogy ez most a tárgy t ragja, vagy múlt idő, esetleg a Nem-korszaktól való búcsúzás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése