2013. október 21., hétfő

Elfoglalt óvodások


Beindult az óvodai élet.
Sanyi nagycsoportos, kezdi levetkőzni a félénkségét. Ez annak köszönhető, hogy végre egymásra találtak Illéssel (valószínű őt is dobta Martin, bár Illés anyukája szerint ők ketten dobták Martint - kész szappanopera). Szóval végre lett Sanyinak is "legjobb jóbarátja", és vidáman megy be a csoportszobába - ha a jóbarát jelen van.
Délután már rég nem alszik, nyár óta csendespihenőzni sem kell, így aztán rengeteg szabad ideje van, és annál is több lekötetlen energiája. Hogy valamennyire mégis kitombolja magát, beirattuk az ovis focira. Kezdetben tiltakozott, de aztán hajlandó volt járni. Ez heti kétszer van. Van még az oviban néptánc és tornaóra, így 4 délelőttje is le van kötve. Heti kétszer meg úszni mennek Lóránttal - és Illéssel, úgyhogy oda szívesebben megy. Heti egyszer meg zeneovi van. (Kétszer, reggelente meg logopédula a sziszegő hangok miatt.)
Középsős Lóránt ugyanezeket csinálja, csak a focit nem, az nekik csak februártól lesz.

Egy hónap után Sanyinak elege lett a fociból. Nem erőltettem tovább, hadd játsszon helyette Illéssel, úgyis olyan kevés már a szabad játék az oviban. (Délelőtt foglalkozások vannak.)
Sajnos, a zeneoviból is kezd elege lenni, csak a csöncsöngyűrűt szereti, a többi játékban nem akar részt venni. Attól tartok, a világ mégsem fogja megismerni az én abszolút hallású tiszta énekhangú kisfiamat.  
Lóránt viszont imádja a zeneovis Nóra nénit, már készített neki ajándékot is. Nóra néni is el van ájulva, hogy milyen aranyosan és lelkesen énekel, és vesz részt a játékokban. Egyébként tényleg, itthon is imád szerepelni, és mi is oda vagyunk.:)

Nagy harcosok mindketten. Lóránt szokta is mondani, hogy szereti a háborús reklámokat (nem, nem nézünk TV-t, talán 5 percet egy hónapban), Sanyi pedig azt üvöltözi, hogy kardélre hánylak.
Most pedig így dühöngött, mert Lóránt nem akarta megfelezni a kiflijét:
- TE!!!... Szaturnusz!!! Te vagy a leghülyébb Szaturnusz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése