2011. szeptember 16., péntek

Kisteptél

Sokat beszélnek a fiúk a kistestvérről, amit Lóránt kisteptél-nek mond. Sanyi kérdezte, hogy tud-e odabent zuhanyozni. Végül mégis arra jutottak gyermekeim, hogy a kisteptél odabent játszik. És, amikor kibújik, kihozza a játékait, és megengedi nekik, hogy játszanak vele.
Elkezdték sorolni, hogy milyen játékokat lenne jó, ha hozna. (Felsorolták az összes létező járművet.) Lóránt leginkább vonatot kért, alagúttal, és voganokat hozzá. Mondta, hogy kisteptél majd zatykóból kipakol. Úgy felpörgött, hogy végül félrehúzta a pulóveremet, és be akart mászni kisteptélhez. És mikor nem lehetett, és a kisteptél sem jött ki, kétségbeesetten sírni kezdett, hogy hát nem kapom meg a vonatot, nem?

Sanyi pedig megmondta, hogy van egy kistesvél, akit úgy hívnak, hogy Tleptláb. Egy másikat meg úgy, hogy Tléptláb. De azt is mondta már, hogy a kistestvér egy másik Lolcsi lesz.
Sanyi már egészen számon tartja a kistestvért. Egyszer, még Luxemburgban elindultunk vonatozni, Sanyi rendesen be volt zsongva, és elkezdte sorolni, hogy ki mindenki szeret vonatozni. Anya is szeret, Lolcsi is szeret, Jancsika is szeret vonatozni.

Ezt az eszmefuttatást talán már írtam jóval korábban, mindenesetre mostanában is mondogatnak hasonlókat mind a ketten:
Ha kistesvél leszek, én is be tudok menni a pocakodba. És akkol bent leszek a kistesvéllel. És balátkozom a kistesvéllel, és nagyon fog nevetni. És tolnyot épít a kistesvél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése