2010. július 31., szombat

Kerti kártevők

Ez a kép még májusban készült, de akkor nem mertem nyilvánosságra hozni. Most, hogy letelt az elévülési idő, íme. Sanyi Klárinagyi veteményesében is kipróbálta a biciklit. Nagy kárt azért nem tett benne, mert jelenleg a veteményes helyén egy őserdő van, és Sanyi haja is jól megnőtt már.

Most viszont, hogy megjelentek a gyümölcsök, mindkét gyerek tud kárt okozni. Előszeretettel tépkedik az éretleneket is. Néhány éves barackfánkon mostanra már 7 db barack lenne, de Lóránt sajnos még zöld állapotban megritkította a termést. Sanyi is leszedi a szilvafáról a zöld szilvát, tartja a kezében, majd ordítva közli, hogy "Nem szabad leszedni! Nem lehet visszatenni!". A szilvafáról letépett levelet pedig úgy adja oda nekem, hogy közben azt mondja: "Sóska!"


Marikanagyinál is történhetett egy s más, ugyanis miután visszajött a 4 napos látogatásról, egyszercsak azt hallom: "Óóóó a petlezselyem! elment az esze?" Aztán nagyi elmesélte, hogy Sanyi meglátta a kaktuszokat, és azt mondta: "kukac!", majd rámutatott a bimbózó virágokra, és így szólt: "főzelék!"


Lóránt nagyon sokat fejlődött az utóbbi két hónapban. Okos, értelmes lett, a kis motorjával is halad, közben nagyokat nevet - és ő is imádja kiszedni a jelölő táblácskákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése