2011. július 8., péntek

Az első két hét - Otthon

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, Lóránt!

Sajnos még mindig nem érkeztek meg a fiókák Luxemburgba. Bő egy hetet Marika nagyinál töltöttek a Balaton mellett, egy hetet meg otthon apával, illetve a Duna mellett Klári nagyival és apával.
Az első hétről Marika nagyi beszamolóiból válogattam:

"Beleestek a homokba, s ha nem éhesek ki sem jönnek onnan. Az ebédet mind felfalták, még Sanyi is evett husit. (csirkehús a levesben). Aludni nem kellett, mert délelőtt aludtak a kocsiban utazás közben, így felfedeztek újra már minden ismerős dolgot a lakásban, elsősorban játékokat. Egy kis mese és cseresznyézés után elindultunk Tapolcára a játszótérre."
"Ma a falu végén lévő lovakat néztük meg délelőtt, de a gyerekeknek érdekesebb volt ahogyan az utcánkban javították az utat. Nagyon sok gépet láttak.
Miután ma várjuk a telefonodat, a gyerekek alkotnak neked valamit; Sanyi készített egy remekművet. Ezt még fényképen is vállata, hogy elküldjem Neked. (Egyébként, Őt már nehéz fényképezni.) ... Lóránt gombócokat csinált a homokozóban, megettem helyetted."

"Tegnap delutan mig aludtak dorgott, villamlott es nagy mennyisegu eso esett. (Ma is, csak az eso volt egy csepp-) Elmentunk Badacsonyba vonatot es hajot nezni.Tetszett is nekik, de a "liba" és az autok jobban. Ma meg nem nem tudom hova megyunk, mert keson ebrednek megint. Sokat alszanak es nyugodtan." "Delutan tornaoran vettek reszt a gyerekek. Hajlandok voltak a futas, allj meg, csuccs, hemperges, maszas, kisvonat tolat, vezenyszavakat megcsinalni!!!!!! Ritmust is probalhattam mar belevinni. Nagyon elveztuk. Lorka jelentette ki eloszor, hogy faradt. Sanyi meg birta volna sokaig, de egyedul azert nem volt erdekes."

"Meghitt jatek a homokozoban...szerepjatekokat is jatszanak mar Sanyi vezenyletevel:
- Lorka apa lesz, ha nagy lesz, de Sanyi mindenaron csak anya lesz, nem lehet az ellenkezojerol meggyozni."




















A Dunánál hasonlóan kellemesen telnek a napok. Mikor reggel kilenc körül telefonálok, rendszerint éppen jönnek vissza a pancsolásból.

Lóránt szívesen beszél velem telefonon. Ha igennel tud válaszolni a kérdéseimre, akkor tündér hangon mondja, hogy igen. Ha nem, akkor azt hajtogatja: "beszélek vele..... visszahívom".

Sanyi akkor beszél velem, ha komoly mondanivalója van. A múltkor hallottam, hogy azt kiabálja, beszélni akar velem, majd mikor megkapta a telefont, beleordított:

"Anya, a csatorna megette a kakit!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése